Algemene informatie

Scoutfit
Bij Scouting is het gebruikelijk om een uniform te dragen. Deze bestaat uit een gekleurde blouse (de kleur verschilt per speltak), een groepsdag met klompje (groen, geel) en een pet. Dit uniform wordt elke opkomst gedragen.

Bevers, explorers, roverscouts en plusscouts dragen een rode blouse. Welpen dragen een groene blouse en de scouts dragen een beige blouse. De blouse moet zelf aangeschaft worden, de pet en de das zijn via onze groep verkrijgbaar. De blouse en nog veel meer leuke accessoires kunnen gehaald worden in de Scoutsshop. De Scoutsshop is in de Achtse Barrier: Cahorslaan 20, 5627BX Eindhoven.

Installeren
Nieuwe leden worden officieel geïnstalleerd, ze horen dan echt bij de groep. Ouders, opa’s en oma’s en anderen zijn van harte welkom om dit mee te maken. Wanneer je geïnstalleerd bent krijg je het installatieteken, het speltakteken en het naambandje van de groep. Ook mag je das om en je pet op. Voor de pet, das, klompje en insignes zijn de eenmalige kosten €15,-

Overvliegen
Als een kind oud genoeg is, gaat het kind naar de volgende speltak. Wij noemen dit overvliegen. Het overvliegen vindt een van de eerste opkomsten na de zomervakantie plaats. Dit is dan een speciale dag en wordt altijd heel leuk gevierd. Nadat het kind is overgevlogen zit hij/zij meteen bij de nieuwe groep voor nieuwe uitdagingen!

Leeftijdsgroepen en opkomsttijden
DRAS8 is opgebouwd uit verschillende leeftijdsgroepen, speltakken genoemd. Bij scouting zijn er 6 speltakken:
– Bevers zijn jongens en meisjes van 4 – 7 jaar oud en draaien elke zaterdagmiddag van 14:00 – 16:30.
– Welpen zijn jongens en meisjes van 7 – 11 jaar oud en draaien elke zaterdagmiddag van 14:00 – 16:30.
– Scouts zijn jongens en meisjes van 11 – 15 jaar oud en draaien elke zaterdagmiddag van 14:00 – 17:00.
– Explorers zijn jongens en meisjes van 15 – 18 jaar oud en draaien elke vrijdagavond van 19:30 – 22:30.
– Roverscouts zijn jongeren van 18 – 24 jaar oud en draaien elke vrijdagavond van 20:00 – 23:00.
– Plusscouts zijn volwassenen van 18+ en draaien eens per maand op zaterdagavond.

Contributie
De contributie verschilt per speltak vanwege de grote aan activiteiten die gedaan kunnen worden. De contributie wordt via automatische incasso per kwartaal afgeschreven waarvoor u bij inschrijving een machtigingsformulier invult. Als groep doen we onze uiterste best om zo goedkoop mogelijk te blijven, maar we vinden het ook belangrijk om leuke activiteiten aan te bieden.

De contributie per kwartaal per speltak is als volgt:
Bevers: €30,-
Welpen: €33,-
Scouts: €36,-
Explorers: €42,-
Roverscouts: €33,-
Plusscouts: €18,-

Leiding worden
Onze groep draait op enthousiaste vrijwilligers die zich elke week weer inzetten voor de kinderen. Wij zoeken altijd naar meer enthousiaste vrijwilligers. Om leiding te worden moet je in staat zijn een VOG te overleggen. Heb je interesse om een stafteam te ondersteunen mail dan naar secretaris@scoutingalbertschweitzer.nl.