Scouts

Scouts zijn een gemengde speltak met jongens en meisjes in de leeftijd van 11 tot en met 15 jaar. Bij de scouts focussen we op het ontwikkelen van de zelfstandigheid van de kinderen. Dit doen we door in meer individuele groepjes te werken waar de scouts zelf de leiding kunnen nemen. Dit gebeurt uiteraard wel onder de supervisie van de leiding.

Verder ontwikkelen we vaardigheden zoals vuur stoken en tochten lopen. Maar wij zijn er natuurlijk ook altijd bij voor een actief potje hollandse leeuwen! De activiteiten zijn zo ingericht om de scouts hun grenzen te laten verkennen. Met de activiteiten proberen we thema’s als verantwoordelijkheid voor mens en milieu, leiderschap en zelfstandigheid aan bod te brengen.

Ook organiseren wij de leukste kampen! Elke zomervakantie hebben wij een zomerkamp waar we om het jaar naar het buitenland proberen te gaan. Denk aan bestemmingen als de Alpen of de Deense meren. Tijdens de kampen speelt zelfstandigheid ook een grote rol, de scouts koken bijvoorbeeld hun eigen eten. Ook moeten er misschien minder leuke activiteiten gedaan worden zoals afwassen, maar wanneer je dat samen doet wordt dat ineens leuk! Zeker op deze kampen maken de scouts vrienden voor het leven!

Vind jij het leuk om in het bos te spelen en ben je niet bang om een beetje vies te worden? Kom dan gezellig een keer bij ons kijken!

Voor vragen en meer informatie kun je mailen naar Tim, de teamleider van de scouts: scouts@scoutingalbertschweitzer.nl

scouts-spel