Explorers

De explorers is voor jongeren van 15 tot en met 18 jaar. Wij hebben onze wekelijkse opkomst op vrijdagavond in ons eigen lokaal. De meeste instroom naar de explorers komen van de scouts, de leeftijdsgroep tot 15 jaar.

De stap van de Scouts naar Explorers is best groot. Met het ouder worden komt ook meer verantwoordelijkheid kijken, ook bij de explorers zal dat een van de duidelijkste verschillen zijn met de scouts. Iedereen is zelf verantwoordelijk om opkomsten verzinnen. Je vormt je eigen bestuur met een eigen voorzitter, secretaris en penningmeester. Deze zorgen voor de planning(indeling) van de opkomsten, het bijhouden van de kas en zorgen dat er voldoende te eten en te drinken is voor tijdens de opkomst.

Elke vrijdag avond kom je met zijn alle bij elkaar voor de opkomst. De opkomsten zijn altijd wat anders en iedereen doet zijn best om ze zo origineel mogelijk te maken. Alleen of in paren verzorg je een opkomst. Deze kunnen in ons lokaal, de blokhut of zelfs op een andere locatie plaatsvinden of zelfs uitjes als karten. Na afloop van de opkomst zal er gezamenlijk een evaluatie gehouden worden. Hier worden tips en tricks gedeeld, misschien was de uitleg van een spel nog niet helemaal duidelijk.

De explorers zijn ook zelf verantwoordelijk voor kampen, zoals weekenden en het zomerkamp. Er wordt gezamenlijk een locatie gekozen en wat je daar allemaal gaat doen. Bij het plannen staan: budget, beschikbaarheid, haalbaarheid en transport centraal. Begeleiding is hierbij altijd aanwezig om ondersteuning en inzicht te bieden Je gaat opzoek naar vervoer, een slaapplaats en activiteiten om te doen. Het zomerkamp is helaas niet gratis, de explorers verdienen geld door een aantal geldacties door het jaar heen. Zoals: collecteren voor jantje beton, meehelpen bij de spullenbeurs, balansen bij de multimate, jassen op hangen bij de bolhoedjes.

Als deel van de gehele groep doen we elk jaar ook mee aan groeps-opkomsten/ kampen. Groepsweekend, jota joti (wereldwijd scouting weekend) en winterweekend zijn een paar voorbeelden hiervan. Deze kampen zijn ook met andere speltakken en hier kun je zelf een deel van het kamp plannen en een deel van het kamp wordt gepland samen met de rest van de groep.

Explorers mogen, na een jaar ervaring binnen de explorers, ook mee gaan draaien bij andere leeftijdsgroepen als staf. Het plannen van opkomsten gebeurt in elke leeftijdsgroep en hiermee kunnen explorers doorgroeien in hun verantwoordelijkheid door andere staf te helpen. De meeste groeien hiermee naadloos door als volwaardig staflid. Wil je een keer komen kijken? Leuk! Voor vragen en meer informatie kun je mailen naar Jeroen, de teamleider van de explorers: explorers@scoutingalbertschweitzer.nl 

explorers-logo