Welpen

De welpen zijn een gemengde speltak voor jongens en meisjes van 7 t/m 11 jaar. Bij de welpen wordt het spel gespeeld binnen het Jungleboek-thema. De groep kinderen is onderverdeeld in nesten.

Wij draaien iedere zaterdagmiddag van 14:00 uur tot 16:30 uur. Daar doen wij allerlei spellen en leren we van alles van de natuur om ons heen. Tot de favorieten behoren Levend Stratego en Hollandse Leeuwen. Natuurlijk doen we ook de “echte” scoutingactiviteiten als pionieren (het bouwen van objecten met houten palen en touw), hiken (het lopen van een puzzeltocht met verschillende routetechnieken en eventuele hindernissen) en natuurlijk vuur maken en broodjes bakken.

welpen1

“Welpen spelen samen met anderen in de jungle. Een welp is eerlijk, vriendelijk en zet door. Een welp zorgt goed voor de natuur en voor anderen.”.

Door het jaar heen organiseren we allerlei activiteiten, zo gaan we ieder jaar minstens 1 weekendje op kamp en ook gaan we ieder jaar in de zomervakantie op zomerkamp ergens in Nederland.

welpen-spel

Het themaverhaal:

Het themaverhaal van de welpen is gebaseerd op het Jungleboek van Rudyard Kipling. In de jungle van India groeit Mowgli op bij de wolven. Hij is nooit bang en begrijpt de talen van alle dieren. De wetten van de jungle kent hij allemaal. Alleen… Shere Khan, de tijger, trekt zich helemaal niets aan van deze wetten. Hij wacht zijn kans af om Mowgli te grijpen. Hij haatte deze mensenwelp. Op een dag heeft hij Mowgli te pakken. Net op dat moment komt Shanti aan met de ‘rode bloem’ en vlucht de grote en sterke tijger weg.

Shanti komt uit Haveli, het mensendorp aan de rand van de jungle. Na hun eerste ontmoeting is Shanti vaak in de jungle. Ze leert van Mowgli en Baloe één voor één de wetten van de jungle, het is als mens niet altijd makkelijk die te begrijpen. Mowgli leert haar alles wat hij weet, bijvoorbeeld hoe je in een boom klimt en hoe je dieren kan roepen. In de jungle maken Mowgli en Shanti van alles mee. Zo wordt Mowgli aangevallen door de apen, redt Shanti haar broer en wordt er vergaderd over de opvolging van de wolvenleider Akela. Shanti maakt kennis met de dieren van de jungle, zoals Baloe, Bagheera, Chil, Raksha, Jacala, en Rikki Tikki Tavi. Maar, Shere Khan loert nog altijd op Mowgli. Als dat maar goed afloopt…

Vind jij het leuk om in het bos te spelen en ben je niet bang om een beetje vies te worden? Kom dan eens gezellig met ons meedoen!

Voor vragen en meer informatie kan er gemaild worden naar de teamleider van de Welpen op: welpen@scoutingalbertschweitzer.nl

Leiding

Jacqueline – Rikki Tikki Tavi (Teamleider)

Elza – Raksha